Bäbisnojja

Jag kan ibland inte tro det. Det känns som att allt bara var en otäck dröm och jag inte har gått igenom det. Men det har jag.
Jag har varit gravid. Fått känna det lilla pyret sparka i magen och röra sig. Underbara känsla!
Ibland… när jag är hemma och bara är för mig själv, kan jag då lägga handen på magen och röra den fram å tillbaka som jag gjorde när Do-Do var där inne… Som om jag hoppas på att få känna rörelser igen. Drömmer mig bort och tänker på de stunder jag hade med honom…
Varför fick vi inte mer tid? Varför ska jag ha den här tomheten i mig varje dag, hela tiden, jämt?

Jag känner mig så ledsen…
Alla får barn runtomkring mig. Men inte en enda lägger en tanke på… nä. Jag ska inte ens dra upp det. Inte deras fel, jag vet… Men jag känner mig bortglömd.
Vet inte hur jag ska bete mig emellanåt. Eller ja, som oftast.  Det är väl därför jag numera försöker ha så många bollar i luften samtidigt. För att försöka glömma. Eller ibland, förtränga.

Jag kan tycka att folk allmänt går å är deppiga för skitsaker. Eller blir sura för ingenting. Eller hakar upp sig på småsaker. Varför gör ni det? Livet är för kort!! Njut av det ni har istället för att lägga ner tid på det dåliga.
Gör nåt åt saken. Krusa inte för personer. Gör det ni själva vill och tycker. Ägna mer tid åt dig själv och till de personer som faktiskt betyder nåt. Resten…. resten har ingen betydelse.
Familjen är starkast. Ta hand om den. Vårda den ömt och glömt inte; Ta INGET för givet. Aldrig någonsin….

3 reaktion på “Bäbisnojja

 1. Det tar tid Jinnie..

  Men bara en grej, det som kan verka vara en skitsak för dig kanske är en annan person hela värld.. En person som aldrig haft barn kanske inte förstår dig, du kanske inte förstår en person som varit med om nåt du inte varit med om. Man ska vara ödmjuk och inte tro att personen oroar sig i onödan.

  När pappa låg döende i cancer grät jag och han frågade varför. ”För att jag gnäller över huvudvärk när du ligger här” Då sa han åt mig att även om jag är stark och inte visar nån att jag har ont i huvudet, så gör det inte honom bättre. Alla måste få känna! Oavsett vad eller hur man känner. Mycket kan verka orättvist, jag vet! Om folk slutar gnälla över ”småsaker”, gör det dig lyckligare?

  Jag hoppas du förstår mig och inte blir arg på mig.

  Stor kram!

 2. Nej Ammi, jag förstår dig inte alls.

  Det jag skriver är att jag ser saker med helt andra ögon nu. Inte att folk inte får känna.

 3. Men du skrev ju att du tycker att folk deppar & irriterar sig på småsaker? Missförstår jag dig? Av det jag skriver, vad förstår du inte? Att en person som aldrig varit i din sits inte förstår dig? Att man inte ska vara ödmjuk?

  Jag vill inte vara taskig, och jag hoppas att du inte tar det så, men jag måste förstå dig och det du tänker(/skriver). Eller är jag en bättre vän om jag bara klappar medhårs och håller med dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *