Utställning Gävle Nationell

Förlåt att det har tagit sån tid. Men nu kommer det en uppdatering från utställningen förra helgen!

Uppstigning 05,30, klädde på sig och väckte Kompis… Ja, hon e inte morgonpigg hon inte ;) Hon e så söt. Ligger gärna under täcket, men huvet utanför på en kudde! :) Precis som vi! Hahah! Ser jättekul ut! :)

Nåväl, vi packade in oss i bilen och satte av mot metropolen Gävle. Måste väl erkänna att jag hade stora förväntningar. Mycket för att vi helgen innan varit i Strängnäs, på en inofficiell utställning… Där jag trodde allt var mindre, sämre ordnat osv.
Men vad fel jag hade!! :P
Det ända som var vettigt uppstyrt var parkeringen…
Men det var ingen anmälan nånstans, ett blått tält (jättesmart) bland alla andra blåa tält på fältet fick man LETA sig till och FRÅGA efter för att hitta. Men där sa dom bara att de inte behövde se nåt vaccinationsintyg…
Ok?
Ser ni det där blåa tältet? Ja, ni kanske ser toppet på det.. lite till höger? Nästan längst upp i bild? Joo, titta nu! Ser ni inte? ;) Bakom dom röda… Ni får ju leta lite ;)
Nåväl. Kompis var pigg å rask å ville se på alla andra som såg likadana ut :)
Det var nämligen SSPK som ordnade det här. Så det var bara pinschrar och schnauzer på plats. Jättekul! Vi var 8 st i gruppen varav 5 tikar.
Kompis var lite lugnare denna gång och fick inte alls stressmjäll som hon fick förra gången. Skönt!
Matte var också betydligt lugnare och tog det hela med ro, trots att vi får gå i gyttja i ringen :)

Gjorde inte saken bättre att det dessutom var kallt. Stackars Kompis frös jättemycket!
Kolla stilen:
Och ja.. vi ställde mot 4 bruna som ni ser… ;)
Försökte bara gå in å ha kul och va duktig hon var! Hon stod mer still och gick mer än förra gången!


Matte hade dock klantat sig och trodde hon inte behövde så gott godis som korv tex.. men så fel jag hade. Som tur var hade jag en bit macka kvar som fick agera lockbete :)

Men… sen kom vi till momentet bord. Såg att alla andra innan mig (vi var sist ut) ställde sina på bordet och övade lite medans domaren tittade på den innan, så jag gjorde lika… Passa på tänkte jag :)
Å det gick bra, tills domaren kom :P
Kompis ville inte alls vara med. Morrade och krumbuktade och ville krypa ur sitt eget skinn. Domaren fick inte ta på henne, inte mäta henne, inte kolla tänder, ingenting. Inte ens jag fick göra det…
Hon morrade som bara den :(


Känns så jobbigt att hon gör sådär :( Jag jobbar verkligen stenhårt med att hon ska träffa allt  alla. Folk får visitera, hålla å ta i henne mm. Men nä… Hon e skällig å morrig. Vet inte hur jag ska göra..
Eller ja, jag pratade med en av mina tränare på hundklubben och hon tyckte att vi gjorde rätt, men bara att träna mer. Massa mer.
jaja…
Men bortsett från morrandet på bordet så var hon en duktig hund trots kylan. För skönt var det inte! Brr!!

kritiken var som följande:
Feminin tik, korrekt huvud. Piggt och vaket uttryck. Korr. hals. Markerad manke, markerat förbröst. Överlinjen är något uppdragen över länden. Något brant kors. Något kort bröstben.
Korrekta rörelser runt om. Vacker päls och färg. Behöver utställningtränas, behöver bli mer självsäker.

Men ja, vi slog ut en annan tik och kom fyra! Inte helt sist! :)
Så vi packade in oss i bilen och åkte hemåt. Frusna, lite ledsna över morrandet, men ändå glada över de framstegen hon gjort! :)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *