Ridlektion!

Dags igen! Underbara tisdag…

Fick rida Lanz även denna gång och trot eller ej, men nervös var jag. Vet inte varför, men så var det. Det mysiga var att Lanz gick inte första lektionen, så jag fick borsta å pyssla å göra iordning honom innan :)
Vi började med lektionen att rida ut en 20-30 min för att sen gå in i ridhuset och börja jobba.

Vi började i trav och red 3 serpentinbågar över medellinje. I bågarna skulle vi hålla hästen ställd utåt men samtidigt rida hästen böjd för innerskänkel – mycket bra övning! När vi kom ut på fyrkantspåret så skulle vi rida en svag öppna halva långsidan för att sen rakställa å rida mera framåt å gå in i en öppna igen utan att sakta ner. Hinna rakställa innan nästa hörnpassering, ställa utåt osv…
Mycket rolig övning tyckte jag :)
Detta fick vi göra i båda varven och Lanz kändes fin! Han har nog lite jobbigare i vänster varv, kändes så iallafall. Mitt problem är att jag tänker för mycket på allt på en gång, så takten försvinner å då blir Lanz som en orm å ridning blir inte bra.

Så jag la ner allt å bara koncentrerade mig på takten – fick mycket beröm – och det sporrade mig nå enormt! :) Jättekul!
Flåsade runt som jag alltid gör, men den här lektionen orkade jag faktiskt med hela. Mycket stolt :D Även allt galopparbete!

Galopparbetet bestod av att faktiskt bara rida på fyrkantspåret. Rida fina hörnpasseringar och på långsidorna rida en väldigt svag öppna, räta ut och sen en öppna igen innan nästa hörnpassering osv. Jättekul å lärorikt! Jag hade dock fullt sjå med att bara rida ihop hästen å hänga med i flåset – men va fan! :) Skoj var det.

Så det jag ska tänka på till nästa gång om jag får rida Lanz igen är TAKTEN!!! Sen såg jag några bilder å att tänka på sitsen lite mer är nog inte helt fel heller ;) Faller lätt framåt å tittar ner… ajabajja!

Ammi tog lite kort å filmer, får hoppas jag får dom senare. Då ska jag lägga upp nåt klipp så ni får se :)

Hur som. Kvällen som började dåligt, slutade underbart. Hade riktigt skön känsla i kroppen när lektionen var avslutad och jag hoppas jag får uppleva fler såna!! Tack Anna!!

2 reaktion på “Ridlektion!

  1. Jodå, film och bilder kommer att komma ;) Tur att inte bara jag som faller framåt ;) När jag har så mycket häst, som Midde faktiskt är, så glömmer jag bort att tänka på sitsen.. Kanske därför det är lättare att rida Queen? :)

  2. Glömde säga att det såg riktigt bra ut från läktaren oxå!! Du å Lanz var ett fint team igår =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *