Ännu ett ”happy” inlägg

Jag vet… jag har velat skriva massor dessa dagar. Men kraften har inte funnits… Vill inte alltid skriva om mina innersta, tråkiga tankar…

De senaste dagarna har varit rätt turbulenta… Eller ja, mycket har hänt! En stor sak är att jag i fredags beslutade mig för att säga upp mig från jobbet. Ja, ni läste rätt…
Har tänkt och ältat fram och tillbaka rätt länge och detta har jag nu kommit fram till. Det är inte hållbart för mig att pendla Enköping – Södertälje med, senare, egen bil. Vi har ju verkligen försökt sälja huset, men det går ju inte… :(
så ja.. det och en hel del annat har gjort att detta blir det bästa.
Vad som händer sen vet jag redan. Så ni kan vara lugna. Har turen att inte behöva vara arbetslös… Så det ordnar sig! Berättar mer framöver!

Sen i måndags så skulle jag iväg på dagen och Jugge jobbade. Så det var upp med tuppen och köra Jugge till jobbet… sen vidare till Bålsta. Där lämnade jag Kompis som fick bo där i några timmar! Var lite orolig och fick faktiskt lite separationsångest… Min fina hund <3
Men allt gick faktiskt jättebra, hon skötte sig. Och mamma verkade tycka det också :) Så det blev kanonbra övning för lilla Kompis… Vi övar ju henne även hemma numera med att sitta i hallen själv. Hon piper som sjutton i början och klättrar hon inte över (ja, hon klarar faktiskt det!!!) så somnar hon tillslut…
Får hoppas det blir bättre å bättre med tiden…

Och igår var det då ridlektion igen…
Jag var helt slut redan innan, så jag var inte speciellt taggad inför lektionen. Sen visste jag ju att Anna skulle vara borta så jag visste inte vad jag skulle se fram emot. Men jag stred mot mina känslor och hoppade i ridkläderna och begav mig mot Vällsta. För jag vet ju hur mycket energi jag får av att rida! :D Även om jag blir helt slut ;) Hahaha!

Ridläraren vi hade hette Jessica och jag tyckte hon var bra. Hon såg lite andra saker än vad Anna hittills sagt till om och det gillade jag. Eller var det kanske för att det kom massa beröm som jag gillade det? ;)
Vi började iallafall i skritt, red innanför spåret och fick lägga 15m volter mitt på varje långsida. Vi jobbade på övergångar, halter samt att kunna länga steget emellanåt.
Därefter red vi öppna från kortsidan till mitten av långsidan där vi gick in på hörnlinjen och ökade skritten. Likadant på båda sidor. Detta gjorde vi även i trav.
Han var mycket svårare i höger varv. Där vek han gärna huvvet till vänster och på så vis försökte komma undan, men med lite instruktioner så gick det sen mycket bättre! Kände hur han tillslut trampade under sig riktigt bra och vi fick dessutom mycket beröm för våra längning i skritten! :)

Efter denna övning fick vi fördela oss på volterna och fortsätta jobba på ökning/minskning i trav. Därefter i galopp.
Midde är för mig svår att hålla galoppen i. Speciellt i vänster varv. Man får jobba som en jude med skänklar och stöd i yttertygeln för att han ens ska tänka galopp i rätt form. Å där hänger inte min kondis med hela tiden…
Men men. Övning ger färdighet.. heter det inte så?Så.. summa sumarum är…
– Korta lädrena till nästa gång!
–  Jobba mera med vaderna
– Ställ han mer i höger varv, ta handen mot höften.
– Tänk framåt!!

 

Idag är det onsdag och milde himmel vilket härligt väder det är! 10 grader varmt och strålande sol. Så jag ska bara fixa lite bilder här hemma, sen ska jag och Kompis sätta mig i bilen och styra kosan mot Vagnhärad där vi ska ta en promenad med Malin och barnen :)
Ska försöka uppdatera med Kompis vikt och höjd info senare ikväll också. Nu ser man verkligen att hon har växt på höjden!! :D Hon är så fin våran lilla prinsessa <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *