Provkörning

Ja, nyss hemkommen från Uddevalla och dagens provridning.
Denna pålle är nyss fyllda 14 år och är en irländsk import. Jugge filmade lite och jag måste ju hålla med om det man säger, att det är nyttigt att se sig själv på film. :P
Jag kanske skulle korta tyglarna lite? Å sluta vara i bakvikt? Hmm…. nåja.
Här kommer några klipp från dagen. Scrolla ner för att se mitt ”omdöme” om denna pålle!

 

Å du!! Glöm inte att se i HD kvalite!! :)

 

Ja, va tyckte jag då?
Såååååå jäkla rolig att rida! Bjöd på sig själv, egen bärighet, framåtbjudning och man kände verkligen att han ville jobba! Hade jag kunnat, hade jag stoppat in han i bakluckan och kört hem honom ;)
Hahahah!
Visst, han är stel i sidorna. Ser inte helt ok ut på höger bak. Vette sjutton va det kan vara? Man känner NADA i ridningen. Men man SER klart och tydligt.
Nåväl. Han var lätt i munnen & hade jag fått bestämma hade jag velat prova honom med ett bett med mindre hävstångseffekt. Han knycker lite för mycket på nacken med detta.
Men ååååh så söt, underbar och ROLIG han är!!! :)
10 tummar upp!

3 reaktion på “Provkörning

  1. Han såg ut att vara jätte trevlig och verkar väldigt lyhörd.. :) Men förstår vad du menar med högerbak, jag la också märke till det.. Men såg mest ut som att han vore stel.. För det såg värst ut i skritten och vart mycket bättre i traven när du började få han mer samlad. Även om det fortfarande syntes då men inte alls på samma sätt. Men det där är rätt vanligt.. Men var det nått varv som var hans svåra varv eller var han jämn i båda? Om du ska provrida han en gång till fråga om hur han funkar på andra typer av bett. Och om dom brukar rida på något annat bett. Och om du isf får pröva på nått annat bett. För du som köpare har rätt till det så att du vet så mycket som möjligt om hästen du ska köpa och vet vad du ger dig in på helt och hållet. :)

  2. Tack för din kommentar Patricia! :) Alltid skoj att höra andras åsikter.
    Jo, jag frågade om bett. Och detta bett som jag red på igår brukade hon rida på när hon red ut, då han kan bli stark. Annars red hon på ett tredelat bett med fasta ringar. Och det tror jag han skulle gå bättre på!

  3. Jag kan inte se filmerna :( För dålig uppkoppling. Men han ser fin ut, det lilla jag kan se :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *