Ridlektion Nr 2

Sådärja. Tisdagen avklarad och ännu en kväll på AP-Ridutveckling…
Kom dit riktigt tidigt och mötte Ola Rapace i dörren – starstrucked? ;) Hahaha! Gick upp till ridhuset tillsammans med första gruppen och såg att en herre vid namn Tony skulle rida Midde. Midde var den häst jag red första gången och jag tog nästan för givet att det skulle bli han igen, vilket det också blev…

Tony red Midde rätt bra. Han hade de rätta knapparna för att inte få han bli tung i handen såg det ut som. Blev genast inspirerad istället för nervös!
En halvtimme senare mötte jag upp Ammi på stallplanen och gick in i ”vardagsrummet” och kollade blocket där det står vilka vi ska rida. Ammi fick Queen igen och jag fick som sagt Midde.

Vi gick sen direkt upp till ridhuset igen och kikade på det sista innan det var dags för mig att hoppa upp igen.
Var ju rätt seg i kroppen efter den otroliga träningsvärken jag hade sen förra gången, så man var lite nervös. Men det gick fort över när man väl kom upp! Midde är en häst som har ett stort steg och lååång hals. Stor skillnad motför de hästar jag tidigare har ridit. Så det krävs sin ”man” för att rida ihop den här pållen. Men han är oerhört schysst och ställer upp trots mina fel å brister!


Vi fick skritta fram hästarna medans Anna gick ner å satte på sig lite varmare kläder. Började direkt känna på Midde, flytta lite för skänkeln samt hur han kändes i munnen. Tänkte även mer på det Anna sa till mig förra gången, att inte ha så höga krav på mig själv.

Han är rätt gosig den där Midde…

När Anna kom upp igen så fick vi börja jobba i traven. Vi skulle öka/minska traven mellan VARJE bokstav. Jajemen! Lättare sagt än gjort. Men det var oerhört nyttigt och roligt. Blir nog bättre framöver också när jag själv får upp min kondis igen. Just nu är den ju på noll… :/
Vi kunde minska rejält, men ökningen blev nog mer en mellantrav.
Jag blir tyvärr lite ”hängande” i innertygel emellanåt. Speciellt i vänster varv. Där känns det som han e skitsvår att ställa och gärna går rakt fram. Jag måste bli starkare i mina ben och jobba extremt mycket mera med innerskänkeln.
Men men, ett steg i taget.
Efter detta jobb ökade vi ett snäpp och gjorde samma övning fast mellan trav och galopp. Skitkul!! Vi började i höger varv och där var Middes galopp UNDERBAR! Han kändes kort och fin och lyssnade ypperligt. Värre var det i vänster varv. Men vad är en bal på slottet! ;)
Glad över att få den känslan i kroppen igen. Jag hade nästan inget i handen och kunde koncentrera mig på sätet och sitsen!

Han kändes jättefin på slutet, även om jag var trött :P

Det jag måste tänka på är följande: Inte fastna med innerhanden, ANDAS, vrida om handen. Sen ska jag ha kul också! Det viktigaste av allt.
Men det är så underbart att få sitta å verkligen rida igen. Galet kul!!!
Längtar till nästa tisdag (och säkert ett bakslag;) )

Just ja! Jag bjuder på ett videoklipp också ;)
Dunderklumpen och Midde! Hahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *